28-04-07

Boekskesmuziek

TV-gidsen zijn een religie. Elke familie lijkt Zijn blad te hebben. Het gaat ver, Dag Allemaal-Humo huwelijken zijn zeldzaam.

Ik geloof niet. Lees geen boekskes. Ik blader de krant en z'n bijlagen, van achter naar voor. Als kind onmiddellijk naar de strips. Vandaag is de Vacature-column van An Olaerts het Vandersteen-moment.

Deze week mijn 2de humo ooit gekocht. De eerste was nummer 3000. Soms lees ik er nog eens in. Steeds verder in de kieren, tot aan de navelnietjes. Zo wordt er een dEUS fansite (a rose to dEUS) in aangekondigd die alweer offline is (p219), en vind je er ook een kort verslag in van een Rock Rally préselectie (p217 – net na het grote Tom Barman-interview) met - jawel - Frans Joseph Goof (klik voor scan). De song 'De Gele Zaal' waarvan sprake staat jammer genoeg niet op zijn debuut-EP die in dezelfde periode uitgebracht werd (Kom Trug - 1998) en al evenmin op de latere full-cd's Urst (2002) en Alles Komt Goed (2004).

Maar de laatste humo dus. Er zat een cd bij met 'Humo's Belgentop-20, de jaren 90', met schone muziekskes. Schone muziekskes waar ik me met mijn hooikoortshoofd niet op mag laten gaan (pillen zijn op). Hard times, baby, April & June. Chemical roses suck my energy.

26-04-07

verstrooiing

Vanmorgen net niet met twee verschillende schoenen naar het werk vertrokken. Een half uur liep ik er al mee rond en de enige bedenking die ik me gemaakt had was dat de rechterschoen - in tegenstelling tot de vorige weken - verdomd comfortabel zat.

Niet dus, de goeie was de helft van mijn huidige paar loopschoenen. Misschien is het toch maar eens tijd om hun uitgezakte voorlopers (waarvan het - toch wel - de bedoeling was dat ik ze vandaag beide - en tegelijk - zou aantrekken om te gaan werken) hun eeuwige rust te schenken langs het zelfs-yoghurtpotjes-eindigen-er-ook-crematorium.

*en nu ga ik es gaan lopen zie

20:17 Gepost door marc in In en om de tuin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schoenen |  Facebook |

14-04-07

Love Your Heart

ik hou ervan...

(ook in het nederlands)

20:38 Gepost door marc in Radio en TV | Permalink | Commentaren (0) | Tags: becel, reclame |  Facebook |

12-04-07

Lipdorp (oranje)

Schrijfmuziek: Fratellis – Costello Music

 

Hoe lang moe je ergens wonen om er ingeburgerd te zijn? Ik ben aan mijn 29ste jaar zeebrugge bezig en nu pas begin ik een aantal mensen te kennen en aan het ‘verenigingsleven’ mee te doen. Het zeebrugge-virus heeft blijkbaar een lange incubatieperiode.

Sinds mijn verhuisplannen concreet beginnen te worden (op een marc-schaal dan wel) ben ik al gepolst om lid te worden van het feestcomité (een grijs-kostuumig instituut) en blijft de buurtwerking aan mijn mouw trekken.

Die buurtwerking (al is die niet in de wijk waar ik zelf woon) heeft wel iets. Vorig weekend had die een (indoor) picknick georganiseerd. Elk mocht z’n boterhammen/boterkoeken meebrengen, het Huis had voor tomatensoep gezorgd. Oranjelippensoep was misschien een betere naam geweest. Het wel heel erg grappig om te zien hoe iedereen (wel, het was geen laat-ik-eens-over-de-koppen-lopen-massa) eerst nog een poging doet het soep-effect te verbergen of vermijden, maar er dan toch voluit voor gaat. Misschien helpt het wel dat het stadsbestuur het buurthuis in de - op statistisch vlak - meest marginale wijk heeft geplant. Al was dat laatste dan weer niet te merken aan de aanwezigen (het verwonderde mij eigenlijk wel). Stedenbouwkundigen zouden zeggen dat de 'sociale mix' ideaal was.

Eenderhoe, van het één kwam het ander en uiteindelijk bleek ik dit jaar terug de affiche voor de wijkfeesten (wijk up!) te maken. Bloedarmoede moet het zijn, want echt geïnspireerd was die toen niet. Maar licht/tunnel/einde... er is al een idee en er zwijmelt een sfeerbeeld voor mijn ogen, dus dat komt wel goed.

Eenderhoe 2, ik kijk er ook wel naar uit om eindelijk in Brugge te nesten. De inburgering gaat daar alvast sneller. Ik ken mijn buren daar begot al, iets wat me hier in al die jaren nooit gelukt is. De stads-Marc in mij voelt zich daar blijkbaar goed... en zal ook weten wat gedaan want blijkt plots (ze hebben me gevraagd) in de kern van Cactus-Magdalenazaal-medewerkers te zitten (het is daar warm, en tic-tac, en vol schoon geluid).

Lipstad (chocolade)

Ons stadsbestuur stuurt een aantal medewerkers naar Lippstad om tussen de andere Hanzesteden haar imago van chocoladestad te promoten. Het klinkt als een ‘muletrekker’ met een laagje chocolade overheen… eerste die zalige chocolade, en dan het zuur van uren standstaan en rijen grijs-kostuumige instituut-mensen de het allemaal al eens gezien hebben. (maar toch… zo’n reisje… zou dat wel zien zitten).

21:48 Gepost door marc in In en om de tuin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hanzesteden, brugge, chocolade |  Facebook |

06-04-07

Orangensaft

"Orangensaft" wil ik zeggen,
"orangensaft", uhu

 

(het is een einstürzende neubauten-dagje)

19:00 Gepost door marc in Muziek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-04-07

Mijn held Paul

Beste Paul Mennes, ik wist niet wie je was, maar woensdag koos je met...

...voor mooie muziekskes