28-04-07

Boekskesmuziek

TV-gidsen zijn een religie. Elke familie lijkt Zijn blad te hebben. Het gaat ver, Dag Allemaal-Humo huwelijken zijn zeldzaam.

Ik geloof niet. Lees geen boekskes. Ik blader de krant en z'n bijlagen, van achter naar voor. Als kind onmiddellijk naar de strips. Vandaag is de Vacature-column van An Olaerts het Vandersteen-moment.

Deze week mijn 2de humo ooit gekocht. De eerste was nummer 3000. Soms lees ik er nog eens in. Steeds verder in de kieren, tot aan de navelnietjes. Zo wordt er een dEUS fansite (a rose to dEUS) in aangekondigd die alweer offline is (p219), en vind je er ook een kort verslag in van een Rock Rally préselectie (p217 – net na het grote Tom Barman-interview) met - jawel - Frans Joseph Goof (klik voor scan). De song 'De Gele Zaal' waarvan sprake staat jammer genoeg niet op zijn debuut-EP die in dezelfde periode uitgebracht werd (Kom Trug - 1998) en al evenmin op de latere full-cd's Urst (2002) en Alles Komt Goed (2004).

Maar de laatste humo dus. Er zat een cd bij met 'Humo's Belgentop-20, de jaren 90', met schone muziekskes. Schone muziekskes waar ik me met mijn hooikoortshoofd niet op mag laten gaan (pillen zijn op). Hard times, baby, April & June. Chemical roses suck my energy.

Commentaren

En volgende week zit er bij den umo de inconvenient truth film. Dan zal ik hem dus maar eens weer kopen. Al was het maar om Peter een plezier te doen.
En binnen een uur zitten we in de cinema. Ik verveel me hier dood. Werkelijk...

Gepost door: elke | 30-04-07

DE GELE ZAAL Beste Marc,
Sinds kort is er een akoestische demoversie van DE GELE ZAAL te beluisteren op http://www.myspace.com/plasticplancton.
Tussen 1990 en 1995 was deze song de vaste afsluiter van de electrische set.
Voor de annalen en voor allen wie het zou interesseren: de EP Kom Trug is in feite een geamputeerde FULL CD die onder de naam 'de Legende van...' zou verschijnen. De full cd werd volledig opgenomen en afgewerkt in 1994 maar mijn toenmalige platenfirma vond de plaat commerciële zelfmoord en bracht jammer genoeg jaren nadien een selectie met de meest radiovriendelijke nummers uit.
vgr
Frans Joseph

Gepost door: Frans Joseph Goof | 04-05-07

De commentaren zijn gesloten.