31-12-06

Luister: Stef Kamil Carlens speelt Dylan

Maanden geleden kon je hier al lezen wat Stef Kamil Carlens (frontman van Zita Swoon) begin augustus met Dylans werk aanving. Wie toen nieuwsgierig was (of dat ondertussen geworden is), mag de mensen van Radio 1 bedanken voor hun uitzending van deze namiddag (30-12-2006).

klik om te luisteren

opgelet:
achter de link zit de volledig radiouitzending (206MB). Die duurde blijkbaar 5uur. Het SKC concert zit in het tweede uur, van 1u10'53" tot 1u56'18". De uitzending blijft beschikbaar tot de volgende aflevering van Shuffle op Radio 1.

29-12-06

Tijdloos bevroren licht

We halen de afgelopen dagen nauwelijks het vriespunt, maar toch bevriest het licht.
Fietslichten zijn niet meer wat ze geweest zijn. Vroeger was het simpel, toen koos je voor duisternis. Ervaring had je namelijk geleerd dat licht de tijd verlengd en dagen korter maakt.
Met de komst van die batterijslurpende fietslampjes was er plots wél licht in de regen, en ook op de dagen met extra wind, en soms zelfs overdag in m'n rugzak.
Het licht kwam terug, en wil blijkbaar blijven. Het aan/uit knopje weigert dienst na een bijna-vriespunttochtje. Misschien had de lamp een vorig leven in de poolstreek, misschien is het een ijsbeer-lichtje met heimwee.

ijsbeer, oh ijsbeer...

(ok, je hoort tenminste het grauzone-origineel)

... dit zou in de tijdloze moeten staan.

22-12-06

Music For Life (2) tv-editie

Eerst het dankwoord: merci aan degene die vandaag Thunderstruck vroeg... Elentriek jong, elentriek.

Een eerste videojacht op YouTube bracht al het volgende:
* Zita Swoon -
Jintro and the great luna (en tussendoor ook deze Disco-video van hun optreden op Paris Plage)
* Hadise -
Sweat
* Michael Franti, Gabriel Rios & Flip Kowlier - What's This (ik vind er persoonlijk maar niks aan)

en meer (vooral reportages en interviews)

Net als in de film (In Bruges)

Een knip en plak bericht... 
Er wordt een film opgenomen in Brugge, en daar horen figuranten bij. Jij?

-----

Beste allemaal,
 
jullie vernamen het al dan niet reeds via de media: Brugge wordt van januari tot maart overspoeld door een filmcrew van 120 man/vrouw voor de opnames van de langspeelfilm 'In Bruges'. Het is een Amerikaans-Britse coproductie, scenarist en regisseur is Martin McDonagh (google gerust eens) en het is een black comedy. neen, geen kluchtfilm, wel een echte Britse misdaadstory doorspekt met drugs en liefde.
ojee hoezee, om de opnames mogelijk te maken zal de productie beroep doen op 1500 figuranten en medewerkers. aarzel niet en geef je als de bliksem op bij
jakob@dreamsinmotion.be.
de casting vindt plaats in januari en voor de medewerkers zijn profielen opgesteld, maar jakob vertelt je daar zelf graag meer over.
 
stuur je dit bericht door naar vrienden, familie, kenissen, kameraden, collega's en iedereen verzameld in je adresboek? een dikke merci, de ploeg zal jullie dankbaar zijn.
 
niet drummen, plaats voor iedereen,
succes en veel plezier ermee!
 
bieke
 
Bieke Janssens / Toerisme Brugge / City Film Office / Brugge - Belgium
tel. +32 50 44.46.55 / fax +32 50 44.46.45
www.filmcitiesflanders.com

15:49 Gepost door marc in Radio en TV | Permalink | Commentaren (0) | Tags: figuranten, film, brugge, in bruges |  Facebook |

21-12-06

Music for Life

Merci aan degene die gisterenmorgen tijdens de Music for Life-glazen huis-actie van Studio Brussel 'Smells like teen spirit' heeft aangevraagd. Het was lang geleden dat ik zo vroeg zo wakker was.

Daarnet trouwens op de vrt-nieuws-site gezien dat Zita Swoon deze namiddag te voordele van die actie een straatoptreden heeft gegeven in thuisstad Antwerpen. Klik voor beeld (vrt), foto’s (jokko) en verslag (stubru-blog). (dees blog lijkt steeds meer op een ZS-fanblog. Ik zal 'meer diversiteit' op mijn lijstje met goede voornemens voor het nieuwe jaar zetten.

Het vrt-nieuws dus niet op tv gezien. Wel een verslag van de basketwedstrijd Berlijn-Oostende gezien (heel nipt door Oostende gewonnen) op Focus (West-Vlaamse regionale tv). Vooral de voorbeschouwing was interessant. Daarin toonden ze net de locaties die voorkomen in mijn U2-bespreking. Sympathiek van hen, maar het zijn dan ook West-Vlamingen hé ;-)

19-12-06

Concertverslag: Tom Pintens @ Café Video, Gent

13-12-2006

 

Volgens Tom was dit hun 5de try-out met het Nederlandstalige repertoire (je kon hen onder andere al zien in het voorprogramma van Billie King). De enige vraag waarmee ik naar gent was afgezakt was of Tom wel goed zou klinken in het Nederlands. Maar al te vaak - en onlangs nog bewezen op de Raymond & zijn Jonge Helden-cd - klinken artiesten die je kent van hun Engelstalige werk zielloos in het Nederlands. Dat ze in een andere  taal anders klinken is normaal, maar vaak verliezen ze ook hun taalgevoel. In Tom’s geval waren het echter zorgen om niks, het klonk ‘vree wel’. Zijn stem is een beetje te vergelijken met Tom Barman in het recente ‘de doorgedachte’ (op de Nacht-cd van Henny Vrienten), maar dan zonder het lichte Nederlandse accent.

Rekening houdende met de afmetingen van het café was de opkomst massaal te noemen. Jammer was wel dat door die drukte niet iedereen iets van het optreden kon zien en dan maar aan het praten sloeg.

Titels van nummers heb ik niet onthouden, met uitzondering van Nieuwe Tarzan, maar dat werd dan ook 2 x gespeeld (in het boterhammenverslag lees je die wel). Wel wist Tom nog mee te geven dat we de cd mochten verwachten in februari of maart. De snoeper zal Zita Swoon net voor willen zijn ;-), of daarna gewoon geen tijd meer hebben.

Het was trouwens de eerste keer dat ik in het café Video kwam, en het zal niet de laatste keer zijn. Aangename sfeer en de voorgeschotelde pils was lekker. Dat laatste komt naar mijn smaak niet veel voor, weet echter niet meer welk bier het was, tja.

kliktip: Tom op Myspace

20:32 Gepost door marc in Muziek | Permalink | Commentaren (3) | Tags: cafe video, gent, tom pintens |  Facebook |

Sitecheck: Zita Swoon in het Frans

V2-frankrijk heeft ter promotie van Zita Swoon bij onze zuiderburen de groep van een Franse mini-site voorzien. Grafisch ziet het er super uit en de navigatie is ook heel eenvoudig. Om de bezoekers helemaal te overtuigen speelt er ook een band-radio. ‘Jintro and the great luna’, ‘Intrigue’ en ‘My bond with you and your planet: disco’ zijn er te horen (al lijkt die radio er nu efkes afgehaald te zijn - ah, neen, het is terug, een keer herladen helpt). Een aantal elementen moeten wel nog van inhoud voorzien worden. Zo is de agenda nog helemaal leeg.

20:20 Gepost door marc in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: v2, frankrijk, zita swoon |  Facebook |

16-12-06

Het Eiland - Wie zijt gij?

De heruitzendingen van Het Eiland lopen nog steeds op uw zondagse één-avond. Nog geen enkele van die uitzendingen heb ik gezien, maar zondag zou daar verandering in kunnen komen. Dan tonen ze namelijk de 'wie zijt gij?'-uitzending opnieuw. En laat die uitzending nu net de aanleiding tot het ontstaan van deze blog zijn. Wel, dat en EDR die me daarna opstookte om een blog te beginnen. Wie wil mag hem daarvoor bedanken, of excommuniceren.

Dit was toen mijn - allesverhelderende - bijdrage.

(en nu gij)

14-12-06

Alt-review: The Streets - A grand don’t come for free

Het leven zoals het is, Groot-Brittannië 2004

Een cd over een mens zoals iedereen er wel een kent, of – als je een beetje wereldvreemd bent – al eens op de tram gezien hebt. Waarvan je de indruk had dat hij je scheef bekeek – de flyer op het venster achter jou niet gezien? – of waarvan je denkt dat hij best wat meer vitamines zou kunnen gebruiken.

 

Dat iets wat jij in 1-2-3 gedaan wil krijgen ook – fuck you Murphy - in 123 kan gebeuren wordt in it was supposed to be so easy schoon geïllustreerd. Gedesillusioneerd stap je het af en dan ontmoet je iemand om je – knijpt in m’n arm – aan te vergapen waar je ook nog iets zinnigs tegen gezegd krijgt. Met dank aan de human-interest programma’s op dinsdag en donderdag toets je jou kennis van de lichaamstaal, en denkt… "I could well be in"… terwijl zij met haar moeder / vriendin / zuster belt over wat ze 2 straten verder in een etalage heeft zien hangen.

Met een zelfvertrouwen waar Hollandse voetballers een puntje aan kunnen zuigen duikt de herboren gelukzak het plaatselijk PMU-kantoor binnen. Want hij wil, hij kan, hij moet, hij zal winnen. Tot wat de hemelvaart vooraf ging nog eens komt natrapen en hem het verlies bespaart. Het geluk is aan zijn kant! Dus hij wil, hij kan, hij zal, hij moet, hij moet, …morgen. Nee hij is not addicted, maar geluk, …geluk moet getest worden.

Dus de nacht in – de DJ ment zijn slaven –, en Blinded by the lights op zoek naar je maten. Er is een massa volk, en iedereen wil net langs jou voorbij. Waar zijn ze, en wat zat er in die pillen? Ha, daar zijn ze, nee, je draait weg.

En dan heb je een vriendin, en wacht een braaf burgerlijk keurslijf. Het steekt je tegen – Onslow is heus niet zo’n makkelijk personage - en ergert je, maar je wouldn’t have it any other way. Een uitgespuwd ‘vrouwen’ komt er echter toch nog als je Rose die 1ste klas passiviteit van jou beu is en je een get out of my house geeft. Kruipen is nooit je stijl geweest, en dus slenter je terug naar je eigen studio.

Op dieet bij Quick, zie je een yoghurt-model. Zelfs de beste (s)lijmlijnen hebben geen grip op haar, she’s Fit, but she knows it en er loopt al iemand mee. Deze succeswoestijn zet je brein open en je merkt dat het gras op het thuisveld best wel groener is. Jawel, je was such a twat, maar alles komt – laten we onszelf moed inspreken – toch wel weer goed. Later in je favoriete café kijkt je maat je aan met de lazy-eye-look. Hij weet meer, dat zie je. Wat gaat er door zijn hoofd en waarom zegt hij niks? Waar is Phara, wie leert jou haar Coveliers-greep? What is he thinking?

Die maat wist wat je nu ook weet. Jij dacht aan parkeren, maar ze stuurt je de straat uit. Het besluit van je Iron Lady staat vast. Dry your eyes, zelfs de beste smid krijgt dit ijzer niet meer in vorm. Op de tram naar huis - waar de 123 problemen en empty cans nog steeds wachten – zie je nog een flyer voor één of andere hippe fuif waar je nu echt wel niet heen wil. Richting terminus of toekomst?

(*****)

Voor degenen met het goed geheugen: onderstaand bericht heeft inderdaad al eens ergens op een - opgedoekt, maar ondertussen herboren - forum gestaan.
Het is de bedoeling er een reeks van dit soort 'besprekingen' te maken. Volgende op de lijst is Achtung Baby van die Ieren (en dat zal geen gerecycleerd bericht zijn).

09:36 Gepost door marc in Muziek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: alt-review, the streets |  Facebook |

13-12-06

kerstetalage zkt winkelraam

Iedere gemeente heeft ze wel, van die (buurt)winkels die sinds mensenheugenis dezelfde kerstversiering ophangen of plaatsen. Als u zo'n winkel kent, of beter nog, zelf hebt, dan is de Staat er vandaag voor u, en voor verandering!

Wij bieden een winkelier (uit de driehoek Blankenberge, Knokke-heist, Brugge) een nagelnieuwe kerstetalage aan tegen de belachelijk lage prijs van 3€/uur installatiewerk (stagevergoeding aan school).

Contact opnemen (en inlichtingen vragen voor andere periodes) kan via de e-mailknop linksboven deze blog.

Vertel het verder !!

Censuur

In verlof en dus tijd zat voor w-woordspelletjes... die niet door de mazen van de kwaliteitscontrole raken (hebben jullie efkes geluk).

 

Wisten jullie trouwens dat deze blog eind oktober door 'alles over de skynetblogs' in de kijker werd gezet? (nu dus wel, net als ik)

12-12-06

denkraamprostitutie

Het is de website van de dag,
neen, wat zeg ik de site van het jaar!

Bekijk hun neologismen :-)

(op aangeven van pironik)

20:18 Gepost door marc in Web | Permalink | Commentaren (2) | Tags: absurd |  Facebook |

11-12-06

kiwi's en bergappelsienen (surrogaat voor zomer)

en het rockt / en het zwoelt
en het fluistert / en het koelt

van dubdubdub’s met kiwi’s en bergappelsienen
naar zonglanzende wolken met ijs en chocolade

en het reist / en het geurt
en het droomt / en het kleurt

van violen in het park met stemmen van karton
naar onzichtbare krekels met vakantie in orange

(en ja, ik weet dat het vandaag 11 december is, maar toch)

21:57 Gepost door marc in Op papier | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zomer, marc schrijft |  Facebook |

10-12-06

The White Stripes - Aluminium

Via een review in / op het web-magazine Goddeau deze namiddag terecht gekomen op de website van het Aluminium-project. Voor dat project werden een aantal nummers van The White Stripes vertaald naar een klassiek instrumentarium.
Vijf van die nummers kunnen beluisterd worden op de
website van het project (en belanden zo in uw tijdelijke internet bestanden-map - het is maar dat u het weet).

Mijn favoriet: Forever for her (it's over for me)

22:17 Gepost door marc in Muziek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aluminium, the white stripes, goddeau |  Facebook |

Release: FJG - Tussen haven en storm

Dé u bekende Frans Joseph Goof heeft een 2-tal weken geleden een single uitgebracht.
Tussen haven en storm heeft de zware taak op zich gekregen om ons het wachten op het nieuwe album (Testosteron Chill Out Blues) (on)dragelijk te maken.
De optredens die FJG in september gaf hoorden alleszins bij het beste wat er dit jaar op muzikaal vlak te beleven viel.

Bekijk 's mans video's op YouTube !

09-12-06

Stig Verder (een Willy's en Marjetten-buurdink)

Aaikebolleke, goeiemiddag beste luisternaar,
Welkom in de neerste afleverink van de grote Stig Verder-show!

En we vliegen er direct in, met een muziekstjen.
Lynard Skynard & Julie Andrews, Zaffelare-style: Sweet home Alabama, the hills are alive (Maria)

Hey-yo knoppendraai-bro, mag dat djing-ding een beetje dim-dim-eurrr?
Dankt u, en welkom luisternaars bij Stig Verder, alwaar plaats gemaakt wordt voor de belangrijke - en minder belangrijke - dingen in ‘t leven en waar we de wortels van het bloemetjesbehang elke dag water geven. Jawel, beste Zaffelarenaren, Stig spuit vanuit deze – toch wel kleine – studio zever en zaligheden de ether in. Draait julder antenne richting Supermarkt Vandenbroecke, en Stig wandelt geruisloos je oor door, haha!

 

Maar eerst een muziekstjen.
Jan De Wilde & Stef Bos, met Hé hé, gek zijn is gezond

Tijd voor 5 minuutjes wetenschap, speciaal voor de brossende kinderkes, en met vriendelijke zwaaitjes van Wendy van Het dagelijks gazetje, waar ze nu ook boeken hebben over de ruimte, en oorlog en herfstbloeiers hé Wendy’tje, hé. Vandaag gaan we het hebben over de atoombommen van het Tatomium. Dus richt julder oortjes maar naar de boxen. Want jawel, Stig is op school dan wel gestopt bij Vaardig & Vlot en Rikske en Fikske, maar in Het dagelijks gazetje heeft ‘m wel teen en tander gevonden.

Maar eerst een muziekstjen.
Bob Sinclar & Elvis Presley zingen voor Groot Zaffelare, en voor Wendy’tje: Rock this party, love me tender

Fakansie, luisternaar, het wordt er elk jaar niet goedkoper op, maar Radio N449 Zaffelare denkt aan jullie. Maakt julder nestels los en zet julder oogkes op dodokes-stand. Stig neemt alle luisternaars van Radio N449 Zaffelare mee op een droomreistjen richtink Garmin Sparrekerken. Laat de hypnotiserende stemme van Stig julder in skitenue zetten, en roetsjt mee met Stig en heel Zaffelare door de schoonste sneeuwbergen. Over een uurtjen of twee - als de lichtjes in de straat aanketsen - verwachten we iedereen bij Claudette van taverne Nieuw Veldzicht voor den
après ski. Ge kent mijn merk en mijn glas hé Claudettetje.

Maar eerst een muziekstjen.
Urbanus & Noordkaap tegaarder: Ge moogt naar huis gaan, ik hou van u!

Als afsluitertjen wil Stig persoonlijk zijn dank uitbuigen aan Rudy ‘de gekko van Lochristi’ Plovie die zijn arm heeft uitgestoken voor dit uurtje Stig-zottigheid op Radio N449 Zaffelare.

Aaikebolleke Rudy, aaikebolleke Wendy’tje, aaikebolleke luisternaars,
en luister naar Stig Verder!

08-12-06

Gent, Maria Hendrikaplein

Het gebouw had een naam, en ook wel iets koninklijks, maar ik dacht aan een hond. Zijn kleur was vervaagd in het roet van de jaren, maar hij stond er nog trots, naast - vers en onkundig - schreeuwend beton. En straks word ik 50, en hij er wel 100, en worden zijn buren steeds jonger en jonger.
Een gast stond te blaffen, zo luid en uitbundig. Voor iedereen en alles, maar vooral voor zichzelf. Zijn kop in z’n kap. Was het uit schaamte, of zag hij iets anders dan bussen en auto’s en mensen die renden terwijl ze toch wisten dat het te laat was?
De trein was al verder, en de bus liet ons wachten. Gelukkig geen regen, ik had geen zin in een koffie. Speculoos dan weer wel, en yoghurt met noten, of misschien wel rozijnen, maar niet van die bleke. Het was weer om te waaien, en te leunen op de wind.
Een vrouw sprak me aan. Ze kwam uit een boek. Ik wilde ze kwijt, maar ze dramde maar door. Negeren, dat hielp niet, en gelukkig was daar, haar rotverwend kind, om aandacht te eisen.
Er kwam een auto het plein opgereden. Hij leek iets te zoeken. Nee-neen, geen lama, het is een vulkaan. Hij wijst je de weg, maar haast zich verloren.

A song of two humans (en Julien Vrebos)

Deze morgen in de badkamer (7u15) braakte ons wereldontvangertje Radio 2 en één of andere Duitse radio tegelijk uit. Op Radio 2 was Julien Vrebos iets aan het vertellen wat waarschijnlijk wel enige waarde had, maar helemaal aan mij voorbij ging. Speelde daar op de achtergrond namelijk niet ‘Titles: A song of two humans’ van ons aller Zita Swoon?!
Daarnet even gaan herbeluisteren op de webpagina van het programma
Ochtendpost, en effectief... (luister zelf, het zit onder elk stukje met den Vrebos)
Dat is nu eens iets om een vrijdag mee te beginnen zie.

07-12-06

De tsjevendriehoek

Op zoek naar een plaats die zo afgelegen ligt dat zelfs de bevrijders liever een pintje gingen pakken dan langs daar rond te rijden bleek een kaart van West-Vlaanderen amusanter dan verwacht.
Zo lijken de plaatsnamen in de driehoek Veurne-Diksmuide-Hoogstade zoveel meer te vertellen dan de naam van de (deel)gemeentes die daar toevallig liggen. Voor degenen die de streek niet goed weten te situeren, het is daar waar de mensen van het vrt-tv-weerbericht de West-Vlaamse wolken, zonnen, regen en sneeuw op plakken.

Plaatsnamen dus, als daar zijn: Avekapelle, Steenkerke, Eggewaartskapelle, Oostkerke, Kaaskerke, Oudekapelle, Nieuwkapelle, Sint-Jacobskapelle en Sint-Strijkers. Daar fijntjes tussen gestrooid moeten Zoutenaaie en Oeren voor het tegengewicht zorgen.

De lezer die er een kaart bijgehaald heeft ziet ook nog Alveringem en Lampernisse. Over die eerste valt te discuseren, maar die laatste moet wel een administratieve dwaling zijn. Lampernisse is onmiskenbaar één van de schoonste plaatsnamen en ligt daar helemaal niet op zijn plaats tussen al die kapellekerken. Misschien zijn er gemeenten die hun naam willen ruilen? Voorstellen? (neen, er wordt niet om gevochten)

(en zeggen dat ik het vandaag eigenlijk over een Poolse tank wilde hebben)

06-12-06

Jazz (vrije vorm)

Toen ik een paar jaar terug een opleiding dreamweaver volgde en nog vol grote plannen zat was één van die plannen het oprichten van een website onder het adres www.bruggelink.be. Zou het niet geweldig zijn om als inwoner van bruggen een e-mail adres te hebben als je.naam@bruggelink.be? Mijn gedacht! Toen was die naam (dat domein) nog vrij (je kan dat nagaan op www.dns.be). De plaatselijke CVP (het is al een tijdje geleden) had volgens mij wel een partijblaadje met diezelfde naam, maar ik denk niet dat ze dat geregistreerd hadden. Wie ondertussen al op de link heeft geklikt weet dat iemand anders op hetzelfde idee is gekomen. Het is allemaal nog heel pril, maar ik ben benieuwd wat er van gaat komen.

Een ander groot plan was om in bijberoep grafisch vormgever te gaan spelen. Het is er uiteindelijk ook niet van gekomen, maar ondertussen had ik wel al opleidingen Quark Xpress, Indesign (toen helemaal nieuw), Photoshop, Illustrator (mijn grote liefde), Flash en het Dreamweaver van hierboven gevolgd. Vrije Vorm ging dat bedrijfje als naam krijgen (en kijk, die domeinnaam is nog altijd vrij), genoemd naar een Photoshop-gereedschap. Geweldige naam vond ik dat, het heeft (idd, heeft, want het is nog steeds zo) iets onbegrensd, alles ging mogelijk zijn.

Dat 'alles is mogelijk' zoek ik ook in de muziek (wohow, ik kom toch nog to the point). Met Zita Swoon hebben we in België op dat vlak een all weather-attractie. Maar het mag ook wel eens iets anders zijn. Na wat rond te neuzen ben ik uiteindelijk bij Jazz terecht gekomen. Jazz, ja, maar niet de Kind of Blue-soort van jazz, Die plaat mag dan wel algemeen als beste jazz-plaat ooit aanvaard worden. Mij (ja, ik heb de cd) doet ze niet zo veel. Het is nu wel zo dat muziek dat het 'blauwe' gevoel uitdraagt chez marc niet in het bovenste 'schof' ligt. Miserie heeft een oplossing nodig, geen bad in eigen sop (al helpt zo'n bad in eerste instantie wel, maar één bad volstaat). Neen, geef mij dan maar de freejazz, en dan liefst op z'n hevigst. Onvoorspelbaar als een springballetje op een veld kiezelstenen. Fantastisch. Een chaos van instrumenten en schreeuwen.... woooh.
Oh... nieuw groot plan. Samen met mijn jongere broer een kwartier lang de meeste geflipte schreeuwen en geluiden voortbrengen (we zijn daar goed in). Dat gedoe moet dan natuurlijk opgenomen worden, en met een maximumoplage van 5 exemplaren verdeeld worden. Volgens mij is dat dan een verkoopsucces in de sector (al we die 5 exemplaren verkocht krijgen natuurlijk - neen we kopen die niet stiekem zelf, wij krijgen natuurlijk een promoexemplaar).

Het is de waarheid

Neen, geen Marco Borsato vandaag, wel deze horoscoop in de Metro van vandaag.

"Vandaag gaat het om de dingen waar jij je voor interesseert en het zal je niet moeilijk vallen het voortouw te nemen. Grijp kansen als ze zich voordoen!"

...en aldus geschiedde (zie vorig bericht)

13:55 Gepost door marc in In en om de tuin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: horoscoop, marco borsato, metro |  Facebook |

agenda: Zita Swoon

Zita Swoon - 29 maart 2007 - AB, Brussel
(ge wilt er bij zijn)

Vanop de site van de AB:
Met het alom gelauwerde 'A Song About A Girls' en de knappe live plaat/dvd 'A Band In A Box' bevestigde ZITA SWOON zijn status als één van de Belgische topgroepen. Ook live staat de groep op eenzame hoogte, wat het voorbije jaar bewezen werd met zowel intieme concerten als overweldigende festival optredens.

In de zomer van '06 werkten ze aan nieuwe nummers die dit najaar werden opgenomen. Centraal die avond staat hun kersverse - in maart te verschijnen - album. De groep staat op scherp, maak u dus klaar voor een rendez-vous met unieke Zita Swoon-energie, sfeer én poezië.

klik voor tickets

13:26 Gepost door marc in Muziek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zita swoon, ab |  Facebook |

05-12-06

schilderen met de Scissor Sisters

I don’t feel like painting
don’t feel like painting, no
no painting, not today

Those fading strokes are hiding
faking skins, like maquillage.
Yeah, how I loved those scars
and their storytelling face

But I would love to paint
if that paint was colouring yr mind
in colours, lightning like, so bright

I don’t feel like painting
don’t feel like painting, no
no painting, not today

…of hoe tijdens een zondagmorgense treinrit zelfs de Scissor Sisters nog slechter kunnen. In tegenstelling tot wat uit het bovenstaande kan blijken, was het schilderen wel leuk (als die schaarkerels dat mogen omkeren, waarom wij dan niet), en het verfresultaat mocht er ook zijn.

09:17 Gepost door marc in In en om de tuin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schilderen, scissor sisters |  Facebook |