08-12-06

Gent, Maria Hendrikaplein

Het gebouw had een naam, en ook wel iets koninklijks, maar ik dacht aan een hond. Zijn kleur was vervaagd in het roet van de jaren, maar hij stond er nog trots, naast - vers en onkundig - schreeuwend beton. En straks word ik 50, en hij er wel 100, en worden zijn buren steeds jonger en jonger.
Een gast stond te blaffen, zo luid en uitbundig. Voor iedereen en alles, maar vooral voor zichzelf. Zijn kop in z’n kap. Was het uit schaamte, of zag hij iets anders dan bussen en auto’s en mensen die renden terwijl ze toch wisten dat het te laat was?
De trein was al verder, en de bus liet ons wachten. Gelukkig geen regen, ik had geen zin in een koffie. Speculoos dan weer wel, en yoghurt met noten, of misschien wel rozijnen, maar niet van die bleke. Het was weer om te waaien, en te leunen op de wind.
Een vrouw sprak me aan. Ze kwam uit een boek. Ik wilde ze kwijt, maar ze dramde maar door. Negeren, dat hielp niet, en gelukkig was daar, haar rotverwend kind, om aandacht te eisen.
Er kwam een auto het plein opgereden. Hij leek iets te zoeken. Nee-neen, geen lama, het is een vulkaan. Hij wijst je de weg, maar haast zich verloren.

Commentaren

het regende ook in gent. zoveel is zeker.

Gepost door: tante annie | 08-12-06

@ de tante het speelde zich eigenlijk vorig weekend af - toen het af en toe wel droog was, maar dat blijft onder hé.

Gepost door: marc | 09-12-06

straks worD ik, marc, straks word ik... Tenzij je van plan ben om wordtel te gaan schieten natuurlijk... Gooooooooooood morning! Sporten vanavond?

Gepost door: elke | 11-12-06

o-oh Nog een chance dat de doodstraf ondertussen werd afgeschaft :-)
Bedankt om het te melden, heb het aangepast.

Gepost door: marc | 11-12-06

De commentaren zijn gesloten.