06-12-06

Jazz (vrije vorm)

Toen ik een paar jaar terug een opleiding dreamweaver volgde en nog vol grote plannen zat was één van die plannen het oprichten van een website onder het adres www.bruggelink.be. Zou het niet geweldig zijn om als inwoner van bruggen een e-mail adres te hebben als je.naam@bruggelink.be? Mijn gedacht! Toen was die naam (dat domein) nog vrij (je kan dat nagaan op www.dns.be). De plaatselijke CVP (het is al een tijdje geleden) had volgens mij wel een partijblaadje met diezelfde naam, maar ik denk niet dat ze dat geregistreerd hadden. Wie ondertussen al op de link heeft geklikt weet dat iemand anders op hetzelfde idee is gekomen. Het is allemaal nog heel pril, maar ik ben benieuwd wat er van gaat komen.

Een ander groot plan was om in bijberoep grafisch vormgever te gaan spelen. Het is er uiteindelijk ook niet van gekomen, maar ondertussen had ik wel al opleidingen Quark Xpress, Indesign (toen helemaal nieuw), Photoshop, Illustrator (mijn grote liefde), Flash en het Dreamweaver van hierboven gevolgd. Vrije Vorm ging dat bedrijfje als naam krijgen (en kijk, die domeinnaam is nog altijd vrij), genoemd naar een Photoshop-gereedschap. Geweldige naam vond ik dat, het heeft (idd, heeft, want het is nog steeds zo) iets onbegrensd, alles ging mogelijk zijn.

Dat 'alles is mogelijk' zoek ik ook in de muziek (wohow, ik kom toch nog to the point). Met Zita Swoon hebben we in België op dat vlak een all weather-attractie. Maar het mag ook wel eens iets anders zijn. Na wat rond te neuzen ben ik uiteindelijk bij Jazz terecht gekomen. Jazz, ja, maar niet de Kind of Blue-soort van jazz, Die plaat mag dan wel algemeen als beste jazz-plaat ooit aanvaard worden. Mij (ja, ik heb de cd) doet ze niet zo veel. Het is nu wel zo dat muziek dat het 'blauwe' gevoel uitdraagt chez marc niet in het bovenste 'schof' ligt. Miserie heeft een oplossing nodig, geen bad in eigen sop (al helpt zo'n bad in eerste instantie wel, maar één bad volstaat). Neen, geef mij dan maar de freejazz, en dan liefst op z'n hevigst. Onvoorspelbaar als een springballetje op een veld kiezelstenen. Fantastisch. Een chaos van instrumenten en schreeuwen.... woooh.
Oh... nieuw groot plan. Samen met mijn jongere broer een kwartier lang de meeste geflipte schreeuwen en geluiden voortbrengen (we zijn daar goed in). Dat gedoe moet dan natuurlijk opgenomen worden, en met een maximumoplage van 5 exemplaren verdeeld worden. Volgens mij is dat dan een verkoopsucces in de sector (al we die 5 exemplaren verkocht krijgen natuurlijk - neen we kopen die niet stiekem zelf, wij krijgen natuurlijk een promoexemplaar).

De commentaren zijn gesloten.