14-11-06

Techno-anarchie (geen muziek)

Na de Franse Revolutie, de Praagse Lente en de Opstand in Kokowoko (glas is ook daar breekbaar) broeit er vandaag iets in het leger technologische verwezenlijkingen van de mens.
Om de inleving iets gemakkelijker te maken stel ik voor dat de mannelijke lezers even Kurt-het-stopcontact zijn (waarbij Kurt als Koert wordt uitgesproken, minderheden moeten zich ook eens thuisvoelen) en de dames Peggy-de-klopboormachine (ge ziet, ik ben vandaag ruimdenkend) (Peggy wordt bij voorkeur op z’n West-Vlaams worden uitgesproken, met een vette e, zoals in ‘vet’, ja. Over de h’s gaan we het niet hebben, neen).
De explosieve groei van het elektriciteitsgebruik zorgt voor een steeds groter wordende stroom van spanningen bij Kurt en Peggy (let op jullie accent!). Hun grootouders vertelden hen net voor ze vervangen werden nog weemoedig over de 110 volt tijden. Zij zagen echter het dressoir met plastic rozen komen, en ook de kleurentelevisie, de koffiezet en die verdomde microgolfovens. Eén van die diepvriesprakverwarmers heeft nonkel Roland trouwens te vroeg van ons weggenomen. Als protest heeft de hele familie (en de buren) toen spontaan het werk neergelegd. Ter nagedachtenis houdt onze gemeenschap sindsdien op onregelmatige basis offdays.
De zwartwerkacties leveren echter niet het gewenste matiging, en die mensen gebruiken en vragen steeds meer van de Kurts en Peggy’s. Maar wij zijn gelukkig ook niet zo stom als jullie eruit zien, onze Kurt (het stopcontact, blijf je inleven) heeft bijvoorbeeld gemerkt dat wandelmuziekmachines heel populair geworden zijn, en weigert sindsdien de batterij van die toestellen te herladen. Laat ze maar eens terug naar de basis gaan, en zelf zingen zoals toen Hilversum 3 nog niet bestond. BaaiPod, hà. Voorlopig is het een eenmansoorlog, maar aangezien uw leidingen dit ook lezen verspreidt het nieuws zich snel. Steeds meer iPod’s worden niet meer opgeladen, we sturen ze het bos in!
 

Technology won’t save us.
Je haar zou er van gaan rechtstaan.

P.S.: Hoe het met Peggy is weet ik niet, ik moet mijn klopboormachine ergens verloren zijn. Mocht u haar ergens gezien hebben, laat dan alstublieft iets weten !

21:45 Gepost door marc in In en om de tuin | Permalink | Commentaren (3) | Tags: ipod, anarchie |  Facebook |

Commentaren

euhm ik lees de tags anarchie en ipod, en de titel techno-anarchie... en ik kan helemaal niet uit aan uw post.
zal m nog maar ns lezen dan...

bij een tweede lezing ben ik wel mee... grijns.
u zou mijn pod eens moeten zien. die is niet anarchistisch, dat is gewoon langharig werkschuw tuig.

en zeggen dat ik eerst dacht aan iets van technocratie, maar dan met anarchie ertussen. het zal aan mij liggen.

Gepost door: J | 14-11-06

mja Electro was misschien nog iets beter geweest, maar was de Sophia-link minder voor de hand liggend.
De kern van het verhaal is dat ik hier een stopcontact heb waarop ik m'n iPod niet meer kan opladen. Andere toestellen werken er wel nog op. En als 'k m'n iPod-met-platte-batterij erop aansluit lukt afspelen zelfs nog. Enkel opladen doet 'm niet, daarvoor moet er een ander stopcontact gezocht worden.

Gepost door: marc | 15-11-06

Misschien zou het wel helpen moest je niet steeds 'kurt' tegen het stopcontact zeggen. Een goei schop onder zijn kont kan hij krijgen!!!

Gepost door: elke | 16-11-06

De commentaren zijn gesloten.