12-11-06

Mannenmode (een vloek)

Wat is dat de laatste jaren toch met die mannenmode?
Aan de ene kant lijken de winkeliers of producenten eindelijk door te hebben dat er een publiek is dat geen reclamepaneel wil zijn, en denk je dat ze eindelijk eens geluisterd hebben naar hun klanten. Maar dan zie je ze afgelopen voorjaar afkomen met dingen als roze-oranje gestreepte hemden. Hadden ze dan niet door hoe afzichtelijk die wel waren?
Ik begrijp dat ze elk jaar of zelfs ieder seizoen met iets nieuws willen afkomen, en dat wordt van hen ook verwacht. Wat ik niet van hen verwacht is dat ze met dergelijke belachelijke kleurcombinaties afkomen.
Heeft er ooit iemand "populair! populair!"-schreeuwend op die manier gekleed door uw winkelstraat gelopen? Ik dacht het niet. En daar is waarschijnlijk ook een reden voor. (daarom niet degene die ik hier zou willen, maar laten we daar even geen rekening mee houden)

Ondertussen liggen de wintercollecties in de winkels, en hun daar zijn ze weer met hun paars. Paars!! Komaan, als er nu één kleur is waar een mens depressief van zou worden is het toch wel paars. En dan is het voor die mannen dus de bedoeling dat je in zo’n klotekleur feestelijk gaat doen op de jaarlijkse decemberhupla's.
En dan de basics. Ik ga ermee akkoord dat iedereen een aantal basisstukken kan gebruiken. Ik stel me echter vragen bij de manier waarop basis t-shirts (één kleur, geen print) een (dé) centrale plaats in de winkel mogen innemen. Zijn ketens of winkeliers bang geworden om zich te profileren? Ik vraag me serieus af of dat winkelpersoneel nog plezier beleeft aan hun werk. Die verkoopster-modepopkes zullen het zich wel anders voorgesteld hebben.
Ik heb de indruk dat sommige inkopers bij gebrek aan inspiratie of durf dan maar de meest inspiratieloze items uitkiezen. Naast de clowneske kleurcombinaties lijkt banaliteit hun hoogste doel. Der mag best wat meer aandacht gegeven worden aan het kiezen van de juiste stoffen, met een passende textuur en passende kleuren.
Maar er is hoop, hier en daar zie je al dingen die de goeie kant uitgaan. Persoonlijk juich ik de huidige trend van behangpapierpatronen toe (waarom komen ze toch altijd met hun strepen af?). Maar pas als er iemand in slaagt om die op de juiste schaal en met een gepast kleurevenwicht op een kledingstuk en in de winkel te krijgt zal ik content zijn.
Een mens mag veeleisend zijn. Alstublieft.

16:19 Gepost door marc in In en om de tuin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mannenmode, mode |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.