29-10-06

Fakkeltocht

[ opgelet fakkeltocht ]

Gisteren reed er een auto met het opschrift "opgelet fakkeltocht" vooraan op een plakkaat door Wenduine (zoals je soms ook "opgelet wielerwedstrijd" ziet).
... maar achter die auto kwam... niks.
Fakkeltochten blijken overdag niet zo populair of succesvol te zijn (Zelfs in Frankrijk wachten ze daarvoor op de nacht).

12:54 Gepost door marc in In en om de tuin | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wenduine, fakkeltocht |  Facebook |

27-10-06

Toeristen

Geweldige mensen die toeristen. Van die wereldverkennende wezentjes. Je ziet ze op de betere stadsparking in setjes van 50 stuks uit hun glanzende blikken verpakking wriemelen.
Het lijken wel knikkers. Der zijn bolloketten bij die alles en iedereen opzij rammen, mini’s waar je zo over kijkt, en veel, heel veel van die veelkleurige (noemden we die niet Stekkers?). Als het regent dragen ze massaal van die transparante regenjasjes die slechts in 1 maat verkrijgbaar zijn. De bolloketten-maat. Je herkent ze ook aan hun buikzak (ze zouden van die valse zwangere buiken moeten maken die je als berging kan gebruiken. Het zou niet zo lullig staan als een rugzak op je buik, of die lelijke buideltasjes-met-opgestikte-fluo-bandjes. Ruimtelijke Ordening voor de reizende medemens, er is nood aan). Je herkent ze ook aan de manier waarop ze elkaar terugvinden onder de paraplu van hun leider. Al zijn er natuurlijk de onverschrokken elementen (herinner je de wereldreiziger uit De Freggles) die zich alleen of in kleine roedels zich een weg banen door de stadsjungle.
Onverschrokken, ja. Elke deur of poort die open staat betekent een uitnodiging. En als je hen voorbijloopt durven de meest onverschrokkenen je zonder enig woord te wisselen een fototoestel in de handen te duwen… Ik moet er veel te eerlijk uitzien. Misschien zeg ik volgende keer gewoon “dank u”, en wandel verder – met fototoestel. Dan laat ik de foto’s afmaken en verzin er een reisverhaal bij. Het zou best origineel zijn, reisverhalen die weet-ik-veel-waar beginnen maar altijd in je thuisstad eindigen.
Maar toch… geweldige mensen die toeristen.

En oh ja, het is ook altijd leuk toeristen van de wanhopig-op-een-stadplannetje-kijkende-soort spontaan te vragen of ze iets zoeken… en dan de opluchting te zien bij hun vrouw.

Of zoals Peter Verhelst het zei.

26-10-06

Ik hou van (wolken)

Ik hou van wolken kijken bij het opkomen van de zon. Van zien hoe sommigen erbij gephotoshopt lijken (en het effect gaussiaans vervagen er net iets teveel op toegepast werd).
Ik hou van zien hoe vlak de onderkant van die wolken wel is. Niet biljartvlak, maar vlak als zo’n hobbelskipiste (zonder het afdalend element, natuurlijk). Van die oneffenheden waar de zon haar mooiste kwaliteiten op kwijt kan.
Ik hou van zonglanzende wolken, en de gaten die ze laten. Van die openingen met tropisch blauwe taferelen, jawel, met die streepjes azuur die verlopen naar paars. Diepzeepaars moet het in dit geval geweest zijn want er zaten inktvisdonkere strepen overheen in een patroon dat net iets te regelmatig was om als normaal bestempeld te worden. Picasso zal langsgekomen zijn.

Over Picasso gesproken, las dit gisteren:

(…) Someone recently told me about an Italian performance artist who waits in the arrivals hall of airports and carries a large sign saying, "Pablo Picasso."
He's there again the next day --"Monet," the sign says now.
And the following day he's there to pick up Jean-Paul Sartre.
This is the best concept I've come across in ages. Picking up people from the airport when you know almost for sure that they never even got on the plane in the first place. It's the ideal fulfillment of a life's ambition. And asking fellow travelers, "Did you just come in from
Milan? Do you know if there's anyone still left at the luggage carousel?"
(…)
Arnon Grunberg (lees hier verder)

17-10-06

Afrekening 2000

Vandaag dEUS-video's herbekeken en daarbij een 'those were the days'-gevoel gekregen. Wat eigenlijk helemaal niet klopt...
Want dan ben je eens op het goeie moment jong, dan luistert ge naar de verkeerde radio's en naar teveel top 30's en andere Donna's. Pas een 3-tal jaar geleden heb ik dEUS echt leren kennen. Vroeg me tot dan af wat iedereen zo geweldig vond in dat stelletje antwerpse nozems en hoe ze er in slaagden om bij de milleniumovergang met wel heel veel nummers in de top 10 van een speciale Afrekening te komen. Self Esteem (van the offspring) stond daar toen ook in... zou dat cassettetje van die uitzending nog eens moeten zoeken...

[cassette gevonden]

De top 20 zag er zo uit...
20 / K's Choice - Believe
19 / Radiohead - Street Spirit
18 / Metallica - Nothing else matters
17 / Anouk - Nobody's Wife
16 / Therapy? - Diane
15 / Radiohead - Paranoid Android
14 / Nirvana - Smells Like Teen Spirit
13 / Stiltskin - Inside
12 / Radiohead - Karma Police
11 / K's Choice - Not An Addict
10 / dEUS - Little Arithmetics
9 / U2 - One
8 / The Cranberries - Zombie
7 / Smashing Pumpkins - Bullet with butterfly wings
6 / dEUS - Instant Street (op stubru draaiden ze blijkbaar een gecensureerde versie)
5 / dEUS - Via
4 / Magnapop - Lay it Down
3 / Live - I Alone
2 / The Offspring - Self Esteem
1 / dEUS - Hotellounge

Alles kwam goed... (allez, toch ongeveer)

14-10-06

Waar komen de olifanten vandaan?

Morgen weten we het...
van-a-één...
Kunnen de gasten van de Neveneffecten samen met Bart De Pauw hun debuutreeks bevestigen?
Als de website van Willy's en Marjetten bekijkt... zou je kunnen twijfelen (ze gaan bij woestijnvis nog niet helemaal wakker geweest zijn).
*één / vanaf 20u20

van-a-twee...
Waar haalde Hannibal zijn olifanten?
*canvas / vanaf 21u05

van-a-drie...
Start! Canvas loopt de marathon. De laatste maanden kon op Koen Fillet's blog al één ander opvangen... tragiek verzekerd!
Zelf haak ik trouwens af voor de 1/2 marathon van Ploegsteert. De laatste tijd komt er van trainen niet veel meer in huis.
*canvas / vanaf 21u55 (tot 22u35)

11-10-06

Buiten de Zone Online

met dank aan R. ...

Er bestaan nog goeie zielen...

... zoals ene Politikakdotbe die een hele aflevering (en meer) van Buiten de Zone online smijt.

Klik om jezelf er in te smijten.

20:20 Gepost door marc in Radio en TV | Permalink | Commentaren (3) | Tags: buiten de zone |  Facebook |

TV-Song

Voor het eerst in de geschiedenis van de Staat van Beleg... een prentje (bewegend dan nog)
Ik wist eerlijk gezegd niet dat er Moondog Jr.-clips bestonden. Maar zie...

...als er trouwens iemand weet in welke taal er ondergetiteld wordt...
ge reageert maar.
En nog over ondertitels gesproken...

08-10-06

Witte lijnen (sfeer snuiven) (1)

witte lijnen / zwarte vlekken / hotellobby / tl-trauma / lift omhoog / lampjes schuiven / ogen knippen / naar vervaging / dakverdieping / zenith licht / witte vlekken / zwarte lijnen

 

(Normaal ging het bericht onder deze titel over pleisteren, spaghetti en voetbal gaan, maar dit wilde er blijkbaar eerder uit. Later een 2de poging)

13:03 Gepost door marc in Op papier | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marc schrijft, onverklaarbaar |  Facebook |

0810-Citaat (1)

Groen buitenzetten!

(op een post-it, op de badkamerspiegel)

12:50 Gepost door marc in In en om de tuin | Permalink | Commentaren (4) | Tags: groen, 0810, verkiezingen |  Facebook |

01-10-06

For the Roses...

... thank you, tom
voor 0110
(en nu maar hopen)

(terwijl tom barman, koen wauters en antwerpen België staan te zingen)

22:24 Gepost door marc in Muziek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 0110, tom barman, koen wauters |  Facebook |