26-10-06

Ik hou van (wolken)

Ik hou van wolken kijken bij het opkomen van de zon. Van zien hoe sommigen erbij gephotoshopt lijken (en het effect gaussiaans vervagen er net iets teveel op toegepast werd).
Ik hou van zien hoe vlak de onderkant van die wolken wel is. Niet biljartvlak, maar vlak als zo’n hobbelskipiste (zonder het afdalend element, natuurlijk). Van die oneffenheden waar de zon haar mooiste kwaliteiten op kwijt kan.
Ik hou van zonglanzende wolken, en de gaten die ze laten. Van die openingen met tropisch blauwe taferelen, jawel, met die streepjes azuur die verlopen naar paars. Diepzeepaars moet het in dit geval geweest zijn want er zaten inktvisdonkere strepen overheen in een patroon dat net iets te regelmatig was om als normaal bestempeld te worden. Picasso zal langsgekomen zijn.

Over Picasso gesproken, las dit gisteren:

(…) Someone recently told me about an Italian performance artist who waits in the arrivals hall of airports and carries a large sign saying, "Pablo Picasso."
He's there again the next day --"Monet," the sign says now.
And the following day he's there to pick up Jean-Paul Sartre.
This is the best concept I've come across in ages. Picking up people from the airport when you know almost for sure that they never even got on the plane in the first place. It's the ideal fulfillment of a life's ambition. And asking fellow travelers, "Did you just come in from
Milan? Do you know if there's anyone still left at the luggage carousel?"
(…)
Arnon Grunberg (lees hier verder)

Commentaren

Ik snap niet waarom Arnon Grunberg in het Engels schrijft. Is dat geen Nederlander?

Gepost door: elke | 27-10-06

hollanders ...hebben de neiging om het groot te zien. De mens woont naar het schijnt ook niet (meer) in Nederland maar in New York of ergens in ierland (afhankelijk van de bron).

Gepost door: marc | 27-10-06

De commentaren zijn gesloten.