24-08-06

Pluto / Tropeti

Luister:

2 Belgen - Opération Coup de Poing.

Kraftwerk – Kometenmelodie 2

 

Frank Deboosere zei het deze week nog, in tegenstelling tot de geruchten staat Mars dezer dagen niet heel dicht, maar net heel ver van ons af. Zover zelfs dat we hem – ik ga er even van uit dat Mars mannelijk is - zelfs niet kunnen zien.

 

We zijn nu een paar dagen verder en weten ondertussen wel beter. Mars stond toen inderdaad niet dicht bij de Aarde. Hij was uitgenodigd op het afscheidsfeestje van Pluto. De hottentotplaneet is vanaf vandaag een dwergplaneet. Morgen mag ze in alle gazetten, en daarna uit alle boeken.

 

Respect trouwens voor de makers van mijn ‘Geïllustreerd woordenboek voor de jeugd’ (sterretje). De makers van dit grote referentiewerk (53 pagina’s, index inbegrepen) wisten in 1985 al dat Pluto ooit geschrapt zou moeten worden en plaatsten de planeet daarom in de rechterbenedenhoek van de allerlaatste pagina. 1 streepje typ-ex en het boek kan weer een eeuwigheid mee.

 

Of misschien is het allemaal een promostunt van Studio 100. Gert Verhulst zal een decor nodig gehad hebben voor z’n nieuwe plopfilm (Plop en de Melkwegsproeten). Jaja, er zit wat sleet op de formule, dus mag er voor de grote (sic) finale wat geld tegen gesmeten worden. Kabouters zijn dan misschien geen dwergen, maar met grootheidswaanzin valt één en ander wel te compenseren.

 

(sterretjestekst) op 8 mei 1986 van mijn nonkel Luc gekregen voor mijn 1ste communie, samen met een Teleaccursus Chinees, niet gezeverd! (als slim kind doorgaan heeft zijn nadelen)

 

Typmuziek: Air – Moon Safari

18:57 Gepost door marc in In en om de tuin | Permalink | Commentaren (2) | Tags: pluto, planeten, studio 100 |  Facebook |

Commentaren

stars Pluto weg. Blijkbaar omdat ze met die twee nieuwste ook al geen weg meer wisten. Waar gaat dat toch allemaal naartoe?

Gepost door: elke | 25-08-06

naar... ...de maan?

Gepost door: marc | 25-08-06

De commentaren zijn gesloten.