04-07-05

Summer's Here / werchter zaterdag

Op openingsdag donderdag was de treinreis naar Leuven - schoon station overigens - zonder problemen verlopen, maar het wachten op de eerste terug-trein vrijdagmorgen duurde me net iets te lang (die kwam pas om 5u20). Gelukkig bestaat er nog iets als geluk (hebben) en wilde Vina - nog een keer bedankt - zaterdag ook Werchteren. Deze keer geen sluimerslaap in het station van Leuven en ook geen eeuwige-spijt-veroorzakende beslissingen die samengaan met het nemen van de laatste trein en het missen van de slotacts.

Nope, deze keer zoef-zoef, draai links, draai rechts, rechtdoor naar Werchter… om zonder files - iemand had z’n huiswerk gemaakt, en ik was het niet - parking A5 op te rijden.
Bij aankomst op het festivalterrein even zwaaien naar de roadies van Therapy?, jullie mogen beginnen mannen, we zijn er - wat ze dan ook onmiddellijk deden, gehoorzame jongens.

 

Therapy?

Kende ze van naam (diane), en had er toen ze eerder dit jaar in Brugge langskwamen enkele mp3’kes van gehoord… die mijn selectief geheugen blijkbaar niet geselecteerd heeft. Vandaag (ik bedoel zaterdag) konden ze me niet echt boeien, maar wat er dan niet goed aan was en of er eigenlijk wel iets slecht aan was weet ik ook niet meer. Ik weet wel nog dat ik voor het einde naar (…and you will know us by the) Trail of Dead ben vetrokken… om die te zien stoppen. Jammer, want ik had ze graag ‘Will you smile again’ zien zingen.


Rilo Kiley

Na Trail of Dead rond de Marquee blijven hangen en daardoor de schoon benen van Rilo Kiley – vraag me niet wie ze is/zijn, of waar ze van komt/komen - gezien, maar toch niet blijven kijken. Tijd voor eten en drinken, het is ondertussen al na 14u00 en ik heb geen zin om mezelf uit te hongeren.


Pennywise

Het einde en de mee-hohoho’er etend en drinkend gezien.


Daan

Helemaal vooraan. Ik heb hem al intenser meegemaakt, maar dat kan ook aan het formaat van het podium gelegen hebben.

Eneuh… ik weet niet meer wie dat vroeg, maar degene achter de toetsen is weldegelijk een man.

 

't Hof van Commerce

Nog steeds vooraan. Eerst wat informatiepaal gespeeld - niet iedereen was al op de hoogte van de verschuivingen in het programma. Het optreden was het hof zoals ik/we ze ken/kennen. De nieuwe nummers kwamen nog wat onwennig over.

BZA (dommestik) is volgens mij de beste rapper van de 2, maar Cauwelier dan weer de grotere showman (met een brommerke op en af het podium).

Ik vind trouwens dat Kowlier solo eens naar de brugse stadsschouwburg zou moeten komen (voor een zittend publiek). Hij heeft een aantal nummers die daar veel beter tot hun recht zouden komen. Ofwel ben ik gewoon een ouwe zak aan het worden…

 

Bloc Party

duwen, trekken, springen. Vooral de eerste 10 minuten ging het publiek er hevig tegenaan, zalig. Dees mannen krijgen mijn band-van-de-dag-award.

 

Audioslave

Met een half uur vertraging gestart – de mensen van de drankstalletjes gaan content geweest zijn. Ze kwamen blijkbaar van Live 8, ik kende ze niet, maar hun geschiedenis deed wel wat bellen rinkelen. Jong, jong, al die zogezegde gaten in mijn cultuur, het is gewoon verfrissend.

 

Nine Inch Nails

Klikte niet met mij en de mensen rondom mij. We stonden net als bij Audioslave en Rammstein wat achteraan - dicht bij de bar – en dat heeft misschien wel een invloed gehad. Wow, tegelijk op 2 manieren onder invloed zijn, jammer dat ik dat gemist heb (ik ben niet zo’n drinker). Bij NIN wil ik wel een extra punt geven aan de regie, de beelden op het groot scherm waren prachtig gemixt, maar het feit dat ik daar op gelet heb zegt wel iets over de muziek (en in het verlengde daarvan mijn smaak).

Eenderhoe, Interpol was achteraf gezien waarschijnlijk de betere keuze geweest.

 

Rammstein

De Grauw-snauw-woede-show. En wat voor een show. Af en toe kan ik wel eens van dergelijke overdreven doeningen genieten.

 

Op de laatste Rammstein-tonen vertrokken – op straat kon je het evengoed horen – en zoef-zoef, draai links, draai rechts, rechtdoor naar de kust.
12:04 Gepost door marc | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

after-bloc-party maar uw cd krijg je niet meer terug!
bij onderstaande link kun je een volledig concert downloaden
en waar zat ge bij Trail of Dead, The Dears en Interpol?
't Hof kon je vandezomer nog genoeg zien in Heist, Oostende, Nieuwpoort, Gent, Oudenaarde, Poelkapelle, Stalhille...

Gepost door: Eddie | 04-07-05

a bloc Bedankt voor de link.
Je mag de cd houden, en ik ga ze ook niet opnieuw kopen. Het zal hem in de Marquee-sfeer zitten, sommige groepen komen live gewoon veel beter over. Thievery Corporation (zie donderdag) is er volgens mij ook zoëentje, en van hen ga ik ook geen cd kopen, ondanks het feit dat ze heel goed waren.
Van Trail of Dead heb ik de laatste halve minuut gezien en misschien had ik therapy wat eerder moeten laten voor wat ze (niet) waren.
Van het missen van The Dears ga ik niet wakker liggen, ook al was het hof niet super. Interpol was achteraf gezien waarschijnlijk de betere keuze geweest, maar ik had NIN beter verwacht (en ik gaf ze een 2de, 3de, 4de, ... kans).

Gepost door: marc | 04-07-05

btw @eddie
indien mogelijk, smijt antics in de loop van de week (nog) eens over de muur

Gepost door: marc | 04-07-05

Van mij krijgt Bloc Party de publieksprijs
bij Interpol moet je wel voor zijn wat monotone zang zijn, Antics volgt
ik vond in 't algemeen de klank in de marquee niet denderend
wel luid genoeg, maar vooral de zang kwam gelijk van backstage
En natuurlijk mag ik die cd houden, ik heb er voor betaald, tiens.

Gepost door: Jan Publiek | 04-07-05

Trail of Dead was verrassend. Maar ze waren erbij als support-act voor Audioslave, de zogenaamde package deals, grote groepen die organisatoren verplichten een paar andere groepen er bij te nemen. In 't geval van Trail of Dead was dat niet erg.

Gepost door: Eddie | 04-07-05

Bij Daan ben ik speciaal vooraan gaan staan om Isolde te zien... (van horen zeggen woont ze maar op 400 m van mij) Daan is prima, maar wel veel "gêsten". Van 't stad zeker?

Gepost door: Eddie | 06-07-05

La Soen ...en gezien hoe ze op het laatste haar drumstok naar MIJ gooide? ze zat er wel een klein meterke naast, maar 't was het gebaar die telde...

Gepost door: Eddie | 08-07-05

De commentaren zijn gesloten.